wateroverlast_2.png

Halle onteigent familie om wateroverlast aan te pakken

9 jaar geleden

Het Halse stadsbestuur gaat een stuk grond aan de Kruiskensheide in Lembeek onteigenen. Volgens de stad is dat noodzakelijk om wateroverlast in de toekomst te kunnen voorkomen.

 

 

Bij hevige en langdurige regenval houden de inwoners van Lembeek steevast hun hart vast. Vorig jaar nog liep de buurt van de Stationsstraat, Arthur Puesstraat en de Bergensesteenweg weer eens onder water.
 
De stad wil iets hogerop al jaren grote collectorwerkzaamheden uitvoeren en rioleringen aanleggen, maar daarvoor moesten twee families wijken. Hun grond is immers nodig om een bufferbekken en een pompstation te plaatsen.
 
'We hebben verschillende maanden samengezeten om tot een akkoord te komen, zegt schepen Johan Servè. 'Met de ene familie hebben we zo goed als een akkoord. Met de andere familie lukt het ons niet en we hebben nu beslist om over te gaan tot onteigening. Maar het gaat niet over woningen, wel over weides en landbouwgrond.'

Zo'n onteigeningsprocedure duurt opnieuw enkele maanden, maar het stadsbestuur wil niet langer talmen om te beginnen. Na het bouwverlof zouden de werkzaamheden moete starten. 'De werkzaamheden strekken zich uit van bovenaan de Kruikensheide tot beneden in Lembeek, ik heb beloofd dat die werken dit jaar zullen starten en dat zal ook zo zijn,' zegt schepen Servé.