station_halle.jpg

Halse stationsbuurt 'hotspot' voor overlast

woe 27 mei 2015

In Halle concentreren de problemen van overlast zich vooral rond de stationsbuurt, al valt de problematiek al bij al nog mee. Dat blijkt uit de resultaten van een nieuw actieplan, dat De Standaard kon inkijken. 

Strategische prioriteit

Overlast is in Halle sinds begin 2014 een nieuwe strategische prioriteit van de politie. Die stelde vorig jaar een eerste actieplan op, waarbij de overlast op het hele grondgebied in kaart werd gebracht. 

Er werden in totaal 2.257 feiten van overlast geregistreerd. Sluikstort en afval dumpen voert de lijst aan met 260 feiten, daarna komen de niet-begeleide dieren (225) en schade aan roerend goed (177). 

Hotspots overlast in kaart

De resultaten van het actieplan maken ook duidelijk waar de 'hotspots' van overlast zich bevinden. Op één prijkt de stationsbuurt met 147 feiten. Dat is veel meer dan de 21 feiten aan de Carrefour in het centrum van Halle  en de 15 feiten aan het skatepark De Bres.

Korpschef Isabel Stalpaert relativeert de koppositie van de stationsbuurt meteen. 'Door deze meting kregen wij de bevestiging dat er in Halle geen onrustwekkende overlastsituaties zijn', zegt ze in De Standaard. Toch zal de politie deze cijfers gebruiken om actie te ondernemen.