Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Handelaars en horeca tegen plannen De Bres, ook woonzorgcentrum zegt nee

Handelaars en horeca tegen plannen De Bres, ook woonzorgcentrum zegt nee

Woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle dient een bezwaarschrift in tegen het stadsvernieuwingsproject De Bres. Ook de marktkramers, Horeca Halle, de Verenigde Handelaars van Halle en Halattraction kanten zich tegen de plannen.

Dit weekend liep het openbaar onderzoek naar het RUP De Bres af. Dit ruimtelijk uitvoeringsplan maakt nieuwe stadsontwikkeling op en rond de site van sportcomplex De Bres mogelijk. Het woonzorgcentrum Sint-Augustinus kant zich alvast tegen de plannen. Het dient een lijvig bezwaar in dat zo'n 50 pagina's telt.

“De plannen tot groene long in het stadscentrum werden aanvankelijk zeer positief ontvangen”, klinkt het bij directeur Elke De Cuyper. “Maar het groen is echter plots en eenzijdig vervangen door een open parkeertoren en de bouw van twee nieuwe grote constructies tegenover het woonzorgcentrum. Vooral het nieuwe sportcomplex zal met maar liefst een hoogte van 25 meter en een diameter van 70 meter een massieve constructie vormen waarop onze bewoners zullen moeten kijken.”

Het woonzorgcentrum zegt ook dat de wijziging van de plannen zonder participatiemoment veranderde. Naast Sint-Augustinus dienen ook de marktkramers, Horeca Halle, de Verenigde Handelaars van Halle en Halattraction een gezamenlijk bezwaarschrift in. “Het ziet er allemaal mooi uit op papier, maar dit megalomaan project zou de doodsteek voor de lokale handel en horeca betekenen”, klinkt het. Eerder diende ook Unizo al een bezwaarschrift in.