remco.png

Hele wereld spreekt over 'wonderkind' Evenepoel

vrij 28 sep 2018

Anderhalf jaar geleden kon RINGtv hem als eerste strikken voor een interview, vandaag kent de hele wereld hem: Remco Evenepoel. 18 jaar jong, Pajot uit Schepdaal en volgens internationale media 'het nieuwe wonderkind van de wielersport'.

De tour de force die Remco Evenepoel de afgelopen dagen toonde tijdens het WK wielrennen op de weg in het Oostenrijkse Innsbruck, is verbluffend. In het tijdrijden de tegenstand op een hoopje rijden was al indrukkend. Maar tijdens de wegrit vanuit een verloren positie terugvechten en met overmacht winnen, dat is nog nooit gezien. Evenepoel is de eerste junior er in slaagt om in hetzelfde jaar zowel op de weg als in het tijdrijden wereldkampioen te worden. Het toont nog maar eens het potentieel van de Schepdaalnaar.

Een potentieel dat ook stilaan wereldwijd herkend wordt. We zetten enkele indrukken op een rijtje:

Cyclingnews.com: "Hij lijkt in fast forward te rijden. Geen enkele tactiek kan Evenepoel stoppen. Wat begon als een wedstrijd, eindigt in een processie. Evenepoel is gewoon van een totaal ander niveau.”

Eurosport-commentator Leclercq: "Zo'n dominantie van een renner heb ik nog nooit gezien."

Sports.fr: "Evenepoel is het nieuwe wonderkind van de wielersport. Het gemak waarmee hij alles wint, is verontrustend."

La Gazzetta dello Sport: "Gevallen. Teruggekeerd. Gewonnen. Evenepoel is een wielrenner die voor iedereen en alles te sterk is, zelfs voor de pech onderweg." 

Algemeen Dagblad: "Voor alle junioren is terugkeren na een valpartij op de belangrijkste wielerdag van het seizoen een onmogelijke inspanning. Voor Evenepoel is het een welkome gelegenheid om zijn extreme talent nog eens extra goed te kunnen tonen."

Foto: Twitter Remco Evenepoel