pepingen_steenweg.jpg

Herinrichting Ninoofsesteenweg Pepingen start volgende maand al

vrij 5 dec 2014

Wegen en Verkeer start volgende maand met de herinrichting van de Ninoofsesteenweg in Pepingen.  Dat is nodig om de doorstroming en verkeersveiligheid van de steenweg te verbeteren.  

De voorbije maanden vielen er jammer genoeg opnieuw enkele dodelijke slachtoffers in het centrum van Pepingen. Nochtans bestaan er al enkele jaren plannen om de Ninoofsesteenweg verkeersveiliger te maken.  Maar door een procedureslag werd de heraanleg telkens uitgesteld.

Maar nu de juridische strijd afgelopen is, kunnen ook de werkzaamheden van start gaan. En dat is volgende maand.  Meer bepaald op 26 januari.  Dat laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.

Ninoofsesteenweg gaat ruim een jaar dicht

In januari starten de nutsmaatschappijen met voorbereidende werkzaamheden.  Daarom wordt de Ninoofsesteenweg volledig afgesloten. De handelaars blijven bereikbaar maar het doorgaand verkeer wordt omgeleid via Herne, Edingen en vervolgens via de A8 en de Edingsesesteenweg naar Halle.

Vanaf maart starten de eigenlijk wegenwerken.  “Er komen onder meer middenbermen. Die moeten een snelheidsremmend effect hebben op het verkeer. Voorts komen er langere afslagstroken op het kruispunt met de steenweg op Elingen.  Dat moet voor vlotter verkeer zorgen tijdens de spitsuren”, aldus Anton De Coster van Wegen en Verkeer. 

Aandacht voor zwakke weggebruiker

En er komen ook veilige en verhoogde fiets- en voetpaden. Ter hoogte van Hoesnaek en de Palokenstraat legt het agentschap ook nieuwe oversteekplaatsen aan.    De werkzaamheden zullen duren tot het voorjaar van 2015.