Geldbriefjes in euro

Nieuw cash-punt in Pepingen: "Kan niet dat burgers daarvoor naar Gooik, Lennik of Halle moeten"

don 14 maa

Batopin, een samenwerkingsverband tussen vier grote banken, zal een nieuw cash-punt plaatsen in Pepingen. De gemeente kwam zelf met de vraag, nadat ze vreesde dat de laatste geldautomaat in hun gemeente zou verdwijnen. "Op dit moment worden de praktische zaken besproken, normaal zal die er al op korte termijn komen. De bestaande geldautomaat in het Belfiuskantoor op de Ninoofsesteenweg zal zeker tot dan open blijven," zegt schepen van Lokale Economie Greta Cochez.

"Het verdwijnen van de laatste geldautomaat in Pepingen zou nadelen hebben voor al onze burgers, maar treft in het bijzonder kwetsbare groepen en onze lokale handel. Het kan niet zijn dat onze inwoners hiervoor moeten uitwijken naar Gooik, Lennik of Halle," aldus Cochez. De plattelandsgemeente is trouwens niet de enige met een cash-punt. Na Ternat, Affligem, Zaventem en Sint-Pieters-Leeuw komen er ook in Gooik, Groot-Bijgaarden en Halle.

De cash-punten zijn een initiatief van de banken KBC, Belfius, BNP Paribas Fortis en ING België. Onder de noemer Batopin werken ze samen om tegen eind volgend jaar 2.240 neutrale bankautomaten te plaatsen in ons land. Daardoor zou 95 procent van de bevolking een cash-punt moeten vinden op minder dan 5 kilometer van de woning.