Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Herontwikkeling Fondatelsite Herne kan bijna starten

Herontwikkeling Fondatelsite Herne kan bijna starten

Een Leuvense projectontwikkelaar heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van 34 gezinswoningen en 20 appartementen op de voormalige Fondatelsite in Herne. In totaal komen er 76 woningen, een buurtpark en een Finse piste.

De site van de voormalige ijzergieterij ging vorig jaar na meer dan tien jaar leegstand tegen de vlakte.  Projectontwikkelaar Dyls plant op de vijf hectare grote site 76 eengezinswoningen en een 20-tal appartementen, verspreid over twee gebouwen. Die worden samen met 34 woningen in een eerste fase gebouwd.

De verkoop is intussen ook al gestart.“We ontwikkelen deze site met respect voor de omgeving en met een knipoog naar de rijke geschiedenis van de streek. De woonbuurt biedt een gezellige mix van open, halfopen en gesloten bebouwingen in een eigentijdse, landelijke stijl”, zegt Dominique Van Etterijk, managing director Dyls. “We vinden duurzaamheid ook zeer belangrijk. Daarom zullen alle woningen bijna-energieneutraal zijn.”

Dyls hoopt dit jaar nog te kunnen starten met de werken. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste bewoners in de loop van 2022 hun intrek nemen in hun nieuwe woning. Het volledige project moet klaar zijn tegen 2024. De nieuwe woonwijk moet het sluitstuk worden van de heraanleg van de stationsomgeving.