kanaalfeesten_1.png

Humbeek feest aan herstelde brug

maa 8 jul 2019

Vandaag vindt in Humbeek de jaarlijkse Varkensmarkt plaats. Voorafgaand trokken honderden mensen dit weekend al naar de 42ste Kanaalfeesten. De organisator Humbeek Sas Events beleefde slapeloze nachten voor deze editie. Tot voor kort hing de editie van de Kanaalfeesten aan een zijden draadje.

Die feesten met een programma vol muziek, animatie en attractie worden jaarlijks op poten gezet als aanloop naar de Varkensmarkt vandaag. Cruciaal voor de organisatie is de brug over het Zeekanaal aan Humbeek-Sas. Jawel, de brug die maandenlang defect was nadat er een boot was tegen gevaren.

“Veertien dagen terug werd de brug terug op zijn plaats gehangen, waardoor beide oevers met elkaar verbonden zijn. Op een bepaald moment hadden we terug angst gehad voor deze editie, maar de Vlaamse Waterweg had ons toevertrouwd dat alles in orde zou komen. Zonder de brug waren de Kanaalfeesten onmogelijk geweest”, zegt André Van Laer van Humbeek Sas Events.

Eind goed al goed dus, de Kanaalfeesten zijn doorgegaan met beproefde ingrediënten zoals een rommel- en tweedehandsmarkt, een kinderboerderijtje, straatanimatie, muziek, pensen, bier en nog zoveel meer. “De sfeer is heel goed. Er was al opluchting toen de brug er terughing, nu voel je ook de opkuchting dat de Kanaalfeesten perfect konden georganiseerd worden”, besluit Van Laer.