141112_wapenstilstand3.jpg

Indrukwekkende viering Wapenstilstand in Overijse

woe 12 nov 2014

Overijse heeft op een indrukwekkende wijze het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Vanop zes plaatsen vertrokken er tal van verenigingen en gezinnen in stoet naar het Justus Lipsiusplein.  In totaal namen meer dan 1500 Overijsenaren deel aan de herdenking.  

Het afgelopen jaar hebben de verenigen en scholen in Overijse een heleboel activiteiten georganiseerd rond de Eerste Wereldoorlog. Gisteren volgde de apotheose. Vanuit zes plaatsen vetrokken stoeten naar het Justius Lipsiusplein. Zij werden begeleid door de Antwerp Metropolitan Pipe Band en de plaatselijke harmonieën.

Burgemeester Brankaer, die naar eigen zeggen een kippenvel moment beleefde door de grote opkomst,  legde bloemen neer aan het herdenkingsmonument.  En daarna was er tijd voor een oorlogssoepje, gekookt met die ingrediënten die 100 jaar geleden beschikbaar waren.  En bij een bekertje soep praatte jong en oud over de oorlog. Ook Kris Vander Gracht mengde zich onder de Overijsenaren.  Zijn verhaal zie je vanavond in het nieuws op RINGtv.