Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Infoborden veroorzaken verwarring in Asse

Infoborden veroorzaken verwarring in Asse

Asse pakte de voorbije dagen uit met infoborden reclame waarop staat dat ze een hele zomer gratis mogen parkeren. Al blijkt dat niet het geval. Verschillende autobestuurders kregen een boete omdat ze op een parkeerplek stonden waar ze, jawel, moesten betalen voor hun plek.

De communicatie van de gemeente veroorzaakt de nodige wrevel in Asse. "Een hele zomer gratis parkeren, en je geschenkbon lokaal spenderen." Dat staat te lezen op verschillende borden aan alle invalswegen van Asse. Geen kleine lettertjes, geen voorwaarden, gewoon 'gratis'. Misleidend volgens velen, want het gratis parkeren geldt alleen op de grote parkings in het centrum, voor maximum twee uur. In de straten moet je gewoon nog betalen.

“Ik heb al verschilkende klanten gehad die een boete hebben gekregen van 15 euro. Die mensen hadden zich gebaseerd op de infoborden bij het inkomen van de gemeente, waar in grote letters vermeld staat”, zegt drankenhandelaar Louis De Bondt. E gemeente Asse erkent dat de communicatie misleidend is en gaat die daarom aanpassen.