hoftd2.png

Inspectie Hof ten Doenberghe: aanbevelingen, geen sancties

5 jaar geleden

Volgens de inspectie van Zorg en Gezondheid is er geen sprake van wantoestanden in woonzorgcentrum Hof Ten Doenberghe in Hoeilaart. Twee weken geleden meldde een personeelslid -anoniem-  aan het gerecht dat bewoners mishandeld werden. Het personeelslid sprak ook over medische wanpraktijken.

Twee weken geleden meldde de anonieme getuige en veelvoud aan wantoestanden. Zo zou er geen insuline zijn gegeven aan diabetici en zouden mensen die op sterven liggen geen morfine krijgen. Volgens Het Laatste Nieuws blijkt uit het onderzoek van Zorg en Gezondheid dat de beschuldigingen niet kloppen. Dat meldt niet Zorg en Gezondheid zelf, maar OCMW-voorzitter Wilfried Van Raemdonck die het rapport kon inkijken.

Niettemin kreeg het woonzorgcentrum een aantal aanbevelingen, zo moet er beter geregistreerd worden wanneer bewoners welke medicatie krijgen. Het woonzorgcentrum maakt nu werk van de aanbevelingen. Ook het parket van Halle-Vilvoorde voert een onderzoek naar de wantoestanden, maar van dat onderzoek is de inhoud niet bekend.