Werken in de Leonardtunnel

Geen uitstel voor werken aan Leonardtunnel

din 16 apr

De werken aan de Leonardtunnel starten vandaag, zoals eerder gepland. De gemeente Oudergem en het Waalse en Brusselse Gewest vroegen om uitstel, maar die vraag legt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters naast zich neer.

Tijdens de werken stelden de ingenieurs van het Agentschap Wegen en Verkeer vast dat de schade aan de wanden van de toegangen, en aan de vloerplaten van de tunnel, erger is dan verwacht. Daardoor wordt de afrit vanuit Brussel richting Waterloo afgesloten. “Dat zal ook met ernstige hinder gepaard gaan voor het verkeer en voor de bewoners van de Brusselse en Vlaamse gemeenten rond de werf”, zei Anton De Coster van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer over de extra werken.

Oudergem stelde vorige week de Vlaamse overheid in gebreke. De Brusselse gemeente vreest een verkeersinfarct zonder dat er extra maatregelen komen. Ook het Brusselse en Waalse Gewest vroegen om de werken een week uit te stellen, maar topoverleg kon Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters niet op andere gedachten brengen.

“De tunnel is een kritieke schakel in de Ring rond Brussel en in het Belgisch verkeersnetwerk. De fysieke staat van de Leonardtunnel was en is nog steeds zeer slecht en daarom is het noodzakelijk dat de impactvolle renovatiewerken kunnen worden voortgezet," verklaart het kabinet van Peeters in een persbericht.