Druivenstreek zet in op zonnetellers

Druivenstreek maakt inwoners warm voor zonnepanelen met ‘zonnetellers’

din 2 apr

Vandaag geven de gemeentebesturen van Overijse, Hoeilaart, Tervuren, Huldenberg en Bertem van aftrap van het project ‘Zonneteller’. Klimaatnetwerk Druivenstreek werkte een actie uit om inwoners op een ludieke manier aan te moedigen om zonnepanelen te plaatsen.

Per gemeente werd berekend welk percentage privéwoningen van zonnepanelen voorzien is. Deze cijfers worden nu zichtbaar gemaakt in het straatbeeld met infoportieken en digitale schermen in elk van de deelnemende gemeenten. Daarnaast zal de campagne ook te zien zijn op sociale media en in de gemeentelijke infobladen.

De cijfers worden berekend aan de hand van officiële statistieken en worden per kwartaal geactualiseerd. Waar mogelijk wordt ook de evolutie van het percentage zonnepanelen in de tijd weergegeven en wordt de vergelijking gemaakt met de andere gemeenten. Zo wordt een onderlinge ludieke competitie opgestart tussen de verschillende gemeenten van de Druivenstreek. Klimaatnetwerk Druivenstreek wil op die manier mensen aanmoedigen om ook zonnepanelen te plaatsen.