Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kringwinkel zamelt dekens in voor daklozen

Kringwinkel zamelt dekens in voor daklozen

De Vlaams-Brabantse en Brusselse kringwinkels van ViTeS zamelen opnieuw dekens in voor daklozen. “Door corona is dat extra hard nodig, want door de pandemie zijn meer mensen op straat beland”, zegt medewerkster Ingrid De Roo.

 

ViTeS, dat in Vlaams-Brabant en Brussel 11 kringwinkels heeft, zamelt al voor dertiende keer dekens in voor daklozen. “Er zijn dit jaar extra veel dekens nodig”, vertelt medewerkster Ingrid De Roo. “Alleen al in het Brussels gewest blijkt dat in een tijdspanne van een paar jaar het aantal dak- en thuislozen met meer dan een vierde is toegenomen.” Veel heeft te maken met de coronapandemie. “Er zijn heel wat mensen die hun inkomen hebben zien wegvallen en voor wie huisvestingsproblematiek niet langer een ver van hun bed show was. Ook het intrafamiliaal geweld nam toe tijdens de coronacrisis en deed meer mensen, en dan vooral vrouwen en kinderen, op straat belanden.” Wie dekens heeft liggen en die wil schenken, mag ze naar een van de kringwinkels brengen. ViTeS komt op aanvraag ook de dekens gratis ophalen bij je thuis. “Wij zorgen ervoor dat de dekens via OCMW’s en daklozenorganisaties terechtkomen bij de dak- en thuislozen”, geeft Ingrid De Roo nog mee.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.