krisitv.jpg

Kris is klaar voor zijn 20km voor Warre

zon 29 mei 2016

RINGtv-presentator en Beerselnaar Kris Vander Gracht is, samen met zowat 40 000 anderen, klaar voor de start van de 20 km van Brussel. Maar Kris heeft een erg bijzonder doel voor ogen: hij wil de finish halen voor Warre, een jongen van elf uit Galmaarden bij wie een zware hersentumor werd ontdekt. Een mooie som geld inzamelen voor Warre is al gelukt. Nu die eindmeet nog…

Kris Vander Gracht leerde Warre kennen in 2014 toen hij over de moedige knaap een reportage maakte. Warre was amper zeven toen bij hem een agressieve tumor werd ontdekt. De jongen werd geopereerd en daarna volgden bestraling en chemotherapie. De kanker is voorlopig onder controle, maar de operatie heeft veel sporen nagelaten. Warre braakt zowat dagelijks. Een aantal dagen geleden werd hij daarom alweer in het ziekenhuis opgenomen. Warre groeit ook niet meer, is snel moe en kan niet naar school. Dagelijks moet de jongen zowat twintig pillen slikken. Maar blijft alles moedig trotseren.

“Die jongen is echt een voorbeeld voor ons allen en bovendien een ongelofelijk toffe gast”, zegt Kris, “ik wilde echt voor hem iets doen en daarom vatte ik het plan op om me te laten sponsoren voor de 20 kilometer. Het geld gaat naar Warre en zijn gezin, om de hoge medische kosten te helpen betalen. Warre heeft ook een rolstoel nodig en een aangepaste stoel voor in de auto. Ik heb op een paar weken tijd ongeveer 3500 euro ingezameld. Ik wil iedereen die heeft bijgedragen vanuit de grond van mijn hart bedanken. Ik ben om 6u opgestaan om vroeg te eten en te verteren. Nu met de metro naar de start. Ik sta te popelen om te vertrekken. Ik ga m’n uiterste best doen. Voor Warre.”

De 20km door Brussel kan je vanaf 9u45 live volgen op RINGtv. Kris gaf voor de start een interview aan de collega's van BRUZZ. Klik op de foto hierboven om het te bekijken.