Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Laat je rijden met oudejaar!

Laat je rijden met oudejaar!

Tijdens oudejaarsnacht rijden ditmaal 13 feestbussen van De Lijn af en aan in Halle-Vilvoorde om feestvierders veilig naar huis te brengen. Ze rijden allemaal om het uur en kosten 3 euro. Behalve feestbus 260, tussen Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos en Meise, want die is helemaal gratis!

Glaasje op? Laat je rijden! De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn maakt die leuze opnieuw mogelijk tijdens oudejaarsnacht. Ze kreeg daarvoor de financiële steun van verschillende gemeentebesturen en politiezones. Resultaat: er rijden van oud naar nieuw maar liefst 29 feestbussen in de provincie Vlaams-Brabant, 13 daarvan rijden in de regio Halle-Vilvoorde. Het volledige overzicht vind je hier.

Het oudejaarsbiljet kost 3 euro. Daarmee reis je onbeperkt op het hele net van De Lijn en dit vanaf 18 uur op oudejaarsavond tot en met 1 januari 2015 middernacht. De feestbiljetten zijn nu al te koop in de winkels van De Lijn, maar je kan ze de avond zelf ook bij de chauffeurs kopen.

Wie in de politiezone Kapelle-op-den-Bos-Londerzeel-Meise oudejaar viert, heeft nog meer geluk. De politiezone KLM betaalt feestbus 260 helemaal zelf, die is dus gratis voor de reizigers. Ook abonnementen en andere vervoerbewijzen zijn geldig op het oudejaarsnachtaanbod.