Leeuws gezin krijgt celstraffen tot 5 jaar voor witwassen drugsgeld

don 3 maa 2016

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een vrouw uit Sint-Pieters-Leeuw en haar broer veroordeeld tot vijf jaar gevangenis. Haar man kreeg veertig maanden cel. De drie zouden geld hebben witgewassen van Zuid-Amerikaanse drugskartels. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De vrouw en haar man werden op 10 juni vorig jaar geklist toen ze tergkwamen uit Nederland. In hun wagen vond de politie ruim 527.000 euro. Tijdens een huiszoeking in Sint-Pieters-Leeuw werd nog eens 243.000 euro gevonden. Voorts ontdekten de speurders een geldtelmachine, carbonpapier en een vacuümmachine.

Er liep op dat ogenblik al vier maanden een gerechtelijk onderzoek naar de vrouw. Blijkbaar had ze een coördinerende rol in een grote witwasoperatie van drugsgelden. Dat geld gingen ze in Nederland ophalen. In Sint-Pieters-Leeuw werden de geldsommen vervolgens verdeeld over verschillende pakketten. Het geld werd vacuüm getrokken en gewikkeld in carbonpapier om de veiligheidsscanners op de luchthaven te misleiden. Via Hongkong werd het geld door koeriers overgemaakt aan Zuid-Amerikaanse drugskartels. De speurders hebben weet van minstens 19 geldtransporten, waarbij zo’n 8.500.000 euro de grens werd overgebracht.