Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Leeuwse ondernemers ontwikkelen app tegen dyslexie

Leeuwse ondernemers ontwikkelen app tegen dyslexie

Hannes en Thomas Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw maken kans om de 16de editie van de ondernemerswedstrijd Bizidee te winnen. De broers ontwikkelen samen met hun neef Gilles Goessens en ontwikkelaar Van Nith Olyslager de app 'Karaton'. Dat is een educatief spel om kinderen met dyslexie en andere leesstoornissen te helpen.

Bizzidee geeft elk jaar enkele beloftevolle start-ups met een financieel duwtje in de rug. De hoofdprijs is een cheque van 15.000 euro. Dat startkapitaal zou wel eens naar de onderneming van Hannes Hauwaert uit Sint-Pieters-Leeuw kunnen gaan. Zijn idee - een educatief spel ontwikkelen dat kinderen met dyslexie en leesstoornissen op een speelse manier helpt - is één van de acht overgebleven ondernemersideeën.

Het idee voor de app begon als schoolproject van Hannes, die zelf ook dyslexie heeft. Hij startte samen met zijn broer en neef het bedrijfje Happs op om het idee verder uit te werken. Op hun website omschrijven de jonge ondernemers Karaton als een leuk en humoristisch spel waar plezier en educatie worden gecombineerd. De game moet kinderen toelaten om te blijven werken aan hun leerstoornis zonder dat het aanvoelt als een extra taak of huiswerk.

Happs won eerder al de wedstrijd Telenet Kickstart met 'Karaton'. Of de start-up ook de 15.000 euro van Bizidee kan verzilveren, is nog even afwachten. Via deze link kan je nog tot 16 december zelf je stem uitbrengen voor de publieksprijs.