kookboek1.jpg

Lekker eten na een maagverkleining

din 27 jan 2015

In België ondergaan jaarlijks 10.000 tot 12.000 mensen een chirurgische vermageringsingreep. Zo'n ingreep is niet het eindpunt van de behandeling van obesitas. Want wie zijn maag verkleint, moet nadien ook op zijn voeding letten. Speciaal voor hen werkte professor Kristel De Vogelaere uit Asse een eductatief kookboek uit.

Professor De Vogelaere uit Asse leidt als chirurg de obesitasafdeling van het UZ Brussel. Ze kreeg al geruime tijd vragen van patiënten binnen wat ze mogen eten na zo'n vermageringsingreep. 'Er waren mensen die kwamen klagen. Rood vlees bijvoorbeeld, steak, is heel moeilijk te verteren omdat dat een vezelige structuur heeft, ' vertelt De Vogelaere. Ze lijstte enkele recepten op om mee te geven bij consultaties, maar die lijst groeide al snel uit tot een uniek, educatief kookboek voor de patiënt en z'n gezin: "Lekker eten na maagverkleining".
 
Onze reporter mocht alvast enkele receptjes uit het nieuwe kookboek voorpoeven. Haar verslag zie je vanavond in het nieuws op RINGtv.