verzekeringtegengrotedorst4.jpg

Lenniks café op één na beste bierbestemming ter wereld

zon 25 jan 2015

In de Verzekering tegen de Grote Dorst, het bekende volkscafé in Lennik, is door RateBeer uitgeroepen tot de op één na beste bierbestemming ter wereld. RateBeer is één van de belangrijkste internationale bierwebsites. De uitbater vindt dat een hele eer, maar vindt het belangrijker dat de klanten zich goed 'gesoigneerd' voelen.

 

De populaire bierwebsite publiceerde zopas de RateBeer 2014-lijst, een opsomming van de beste cafés en bierrestaurants ter wereld. In de Verzekering tegen de Grote Dorst in Eizeringen, Lennik,  prijkt dus op de tweede plaats. Dat is 14 plaatsen beter dan vorig jaar. Het café krijgt ook een gouden RateBeer award. In het Pajottenland is het volkscafé, dat enkel op zondagvoormiddag open is, al langer een begrip. Nu heeft ook de rest van de wereld het bijzondere plekje ontdekt. 

Onze reporter Kris Vander Gracht trok vanmorgen naar Eizeringen om te horen wat de twee uitbaters en de klanten ervan vinden. 'Een hele eer, maar het belangrijkste is dat de klanten zich gesoigneerd voelen', klonk het daar.  De eerste plaats is ook geen ambitie. Het succes zal trouwens ook niet leiden tot meer openingsdagen. 

De op en top Pajottenlandse sfeer maakt blijkbaar internationaal indruk, want nog in het Pajottenland, in Beersel, valt ook restaurant 3 Fonteinen in de prijzen in de categorie 'beste bierrestaurant'. Ook daar mogen ze  voortaan een gouden RateBeer award aan het raam hangen. De awards, die sinds 2012 elk jaar worden uitgereikt, zijn zowat de belangrijkste prijzen in de bierwereld omdat de quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers. Die gaan zelf op bezoek in verschillende zaken en geven dan een waarderig via de website.

De nieuwe rangschikking bevestigt dus dat bierliefhebbers in onze regio zeker aan hun trekken komen. Voor de allerbeste bierbestemming ter wereld moet je wel naar Zweden, naar het restaurant Akkurat in Stockholm. Wie zelf de lijst wil nakijken om er inspiratie uit te halen, kan dat hier
 
Kijk maandag naar het nieuws van RINGtv voor een verslag.