Man die drugs dealde aan schoolpoorten op vrije voeten (Sint-Genesius-Rode)

din 23 aug 2016

De recherche van Rode pakte gisteren een 23-jarige man op die een celstraf moet uitzitten van 30 maanden. Na enkele uren liep de man opnieuw vrij rond omdat er geen plaats was in de gevangenis en er geen enkelband beschikbaar was.

In 2013 en 2014 dealde de man drugs. Ook in de buurt van het Onze-Lieve-Vrouwinstituut in Rode en het Sint-Victorinstituut in Alsemberg (Beersel). Vorig jaar werd hij daarvoor veroordeeld. De man, die ook al lid was van een Brusselse stadsbende, kreeg een werkstraf van 150 uur, maar voerde die niet uit. Daarom kreeg de Rodenaar een celstraf van 30 maanden.

Eind vorige maand moest de man opgepakt worden om naar de cel te brengen, maar omdat hij op vakantie was in Tunesië wachtte de politie van Rode tot hij terug was.  In de gevangenis van Vorst kregen de rechercheurs te horen dat er geen plaats meer was. Een enkelband, die dienst doet bij celstraffen onder de drie jaar, kon niet geregeld worden en wettelijk bleek het niet mogelijk om de veroordeelde naar een andere gevangenis te brengen. Gevolg: na een paar uur stond de drugsdealer opnieuw op straat. (bron: Het Nieuwblad)