Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Meer investeringen in Vlaams-Brabantse gewestwegen

Meer investeringen in Vlaams-Brabantse gewestwegen

Dit jaar zal er extra geïnvesteerd worden in de Vlaams-Brabantse wegen. Het budget dat voorzien is voor Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant stijgt van 62,4 miljoen naar ruim 75 miljoen euro. Dat blijkt uit een indicatief voorstel van de administratie dat werd uitgewerkt voor bevoegd minister Weyts. Dat meldt De Standaard.

Vlaams-Brabant krijgt zowat een kwart van alle beschikbare middelen. Onze provincie krijgt dit jaar ook 13 miljoen euro extra. West-Vlaanderen en Antwerpen krijgen dan weer een pak minder investeringsgeld. Zo zakt het budget voor West-Vlaanderen van zo’n 62 miljoen naar 50,6 miljoen euro. Antwerpen moet het met 3 miljoen euro minder doen. Limburg krijgt dan weer 10 miljoen euro extra maar blijft met 44,6 miljoen euro de minst bedeelde provincie.

Het kabinet van minister Weyts benadrukt dat het slechts om een voorstel gaat van de administratie Wegen en Verkeer. Dat sommige provincies meer krijgen is het gevolg van een inhaalbeweging die Wegen en Verkeer gepland heeft. Ook de projecten die deels gefinancierd worden met private partners, zoals de West-Vlaamse A11, zijn niet in het voorstel opgenomen.