meldpunt_discriminatie.jpg

Meldpunt voor discriminatie in de Rand?

maa 26 jan 2015

Groen pleit andermaal voor een meldpunt voor discriminatie in de Rand. “Heel wat inwoners zijn van vreemde origine. Maar wie op zoek is naar een meldpunt, moet naar Leuven”, zegt Vlaams parlementslid An Moerenhout.

Groen zette de vraag vorig jaar al eens op de politieke agenda maar die bleef voorlopig zonder gevolg. “Nochtans is zo’n meldpunt noodzakelijk om de discriminatie in de Rand te bestrijden”, zegt Vlaams parlementslid An Moerenhout. Het gaan dan ondermeer om discriminatie op het vlak van geloof, afkomst, geaardheid of beperking. Deze vraag wordt volgens Moerenhout ook gesteund door de integratiediensten van Halle-Vilvoorde.

Een meldpunt is één van de belangrijke schakels tussen het Vlaamse antidiscriminatiebeleid en de concrete problemen op het terrein. De medewerkers van zo’n meldpunt kunnen een breed netwerk uitbouwen en heel gericht problemen in de stad aanpakken. Moerenhout wil daarom de bestaande 13 meldpunten ook versterken door het uitwerken van een actieplan tegen discriminatie en racisme.