trambus.jpg

N-VA Vilvoorde wil nieuwe functie voor oude autokeuringsite

don 11 jan 2018

De autokeuringsite aan de Schaarbeeklei, onder het viaduct, ligt er vandaag verlaten bij. N-VA Vilvoorde oppert het voorstel om deze te gebruiken voor het stallen van trambussen. Deze trambussen, waarvan De Lijn er recent 14 bestelde, zullen binnenkort het ringtracé van het Brabantnet bedienen.

N-VA Vilvoorde benadrukt dat een verlaten site niemand wat opbrengt en dat de partij leegstand in de stad maximaal wil helpen voorkomen. N-VA-schepen Jan Anciaux: ‘Een stelplaats waar de nieuwe trambussen kunnen overnachten zou een prima alternatief zijn voor de vroegere autokeuring. Zo’n stelplaats creëert werkgelegenheid waar nu enkel een gebouw staat te verkommeren. De Lijn zoekt al een poosje naar een geschikte locatie. Ik zal de nodige contacten leggen.”

De trambussen worden begin 2019 geleverd. Vlaams Minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) voorziet 90 miljoen euro voor het ringtracé van het Brabantnet. Naast de aankoop van de trambussen, wordt ook uitgebreid werk gemaakt van doorstromingsmaatregelen. Zo zal in Vilvoorde bijvoorbeeld het Heldenplein volledig heraangelegd worden, waarbij de twee rondpunten verdwijnen.