vrouwendag_vilvoorde.jpg

Nationale Vrouwendag in Vilvoorde

din 11 nov 2014

De Nationale Vrouwendag is dit jaar te gast in Vilvoorde.  Thema van deze studiedag is ‘armoede’.  Vrouwen lopen immers nog altijd meer risico dan mannen om in de armoede te belanden.  

Uit recente cijfers blijkt immers dat zo’n 57% van de leefloontrekkers een vrouw is.  Ze zijn dus extra kwetsbaar.  Het Vrouwen Overleg Komitee vreest dat dit cijfer door de besparingsmaatregelen van de federale regering in de toekomst alleen maar zal stijgen.  Bij de hervormingsplannen werd de impact ervan op de gelijkheid tussen man en vrouw ook nauwelijks of niet onderzocht, benadrukt het VOK. 

Om deze problematiek in de kijker te plaatsen hebben zo’n 40 Vilvoordse vrouwen van diverse organisaties een stevig programma uitgewerkt.  In en rond CC ’t Bolwerk in Vilvoorde zijn er doorlopend lezingen, workshops, debatten en een theatervoorstelling. Er is ook een standenmarkt waar zo’n 30 organisaties zich voorstellen.  En Slongs Dievanongs mogen rond 17u30 deze Vrouwendag muzikaal afsluiten. 

Niet onbelangrijk : op deze Vrouwendag zijn niet alleen vrouwen welkom, maar uiteraard ook mannen.  Meer info vind je op www.vrouwendag.be