administratief_centrum_wezembeek.jpeg

Nieuw administratief centrum Wezembeek-Oppem ingehuldigd

vrij 17 dec 2021

In Wezembeek-Oppem is het nieuw administratief centrum officieel ingehuldigd. Ook de Nederlandstalige basisschool en de bibliotheek nemen binnenkort hun intrek in de gloednieuwe gebouwen. Het totaalproject kost de gemeente zo’n 22 miljoen euro. Die investering moet opnieuw leven brengen in het centrum.

 

Al in 2007 werd er gesproken over een make-over van het centrum van Wezembeek-Oppem. Toen waren er nog plannen om het bestaande gemeentehuis te renoveren of er een nieuwbouw neer te poten. Na veel discussie en protest van buurtbewoners werd er voor de laatste optie gekozen. “En daarmee moet Wezembeek opnieuw een levendige gemeente worden,” zegt burgemeester Frédéric Petit. “Voor het eerst hebben we nu een gemeentelijk plein en dat willen we gebruiken voor allerlei sociaal-culturele activiteiten.”

Het administratief centrum omvat meer dan de gemeentelijke administratiediensten. Tijdens de kerstvakantie verhuist de Nederlandstalige basisschool De Letterbijter naar de site en ook de bibliotheek krijgt er binnenkort een plek. Het oude gemeentehuis zal alsnog gerenoveerd worden en het park wordt nog volledig heraangelegd. Achter de school is er nog een woningproject met ruim honderd appartementen in opbouw.

Om het project te kunnen realiseren, verkocht de gemeente een aantal bouwgronden achter het gemeentehuis. Daardoor zal de effectieve kost van de metamorfose maar 7 miljoen euro bedragen.