brabantse_pijl_vrouwen.png

Nieuwe Brabantse Pijl vrouwen: van Lennik naar Overijse

don 20 feb 2020

De derde editie van De Brabantse Pijl voor vrouwen krijgt een make-over: Gooik wordt als aankomstplaats ingeruild voor Overijse en ook het parcours ondergaat de nodige wijzigingen.

Op 15 april wacht de Elite Vrouwen een compleet vernieuwd parcours tijdens De Brabantse Pijl. Start én aankomst verhuizen, naar respectievelijk Lennik en Overijse. Voor het eerst in de geschiedenis van De Brabantse Pijl zullen zowel mannen als vrouwen om de zege strijden op het lokale parcours in de Druivenstreek met finish op de Brusselsesteenweg.

Na de officieuze start op de markt in Lennik, en de officiële aan het Kasteel van Gaasbeek, leidt het parcours meteen naar Beersel, waar al na 10 km de eerste hellingen en één lokale ronde wachten. Net als bij de mannen ligt het eerste zwaartepunt van de wedstrijd op het trio Bruine Put, Menisberg en Lotsestraat. Daarna krijgen de dames op het parcours van 122 km liefst 20 beklimmingen voor de wielen. Ook in de finale wacht een bijzonder selectief parcours.

Door wegwerkzaamheden wordt de helling van de Ijskelderlaan in de finale deze keer vervangen door de Moskestraat in Terlanen bij Overijse, een 500 meter lange hellende kasseistrook. (Foto RINGtv Archief)