Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwe coronabesmettingen, al zes patiënten in AZ Jan Portaels

Nieuwe coronabesmettingen, al zes patiënten in AZ Jan Portaels

Er zijn vandaag 462 nieuwe gevallen van coronabesmettingen in ons land. Dat brengt het totaal op 2.257 mensen die besmet zijn met het sars-CoV-2-virus. Er zijn ook zestien nieuwe overlijdens, wat het totale aantal coronadoden in ons land op 37 brengt. Meer dan achthonderd besmette mensen zijn gehospitaliseerd. In het AZ Jan Portaels in Vilvoorde verblijven momenteel zes patiënten met corona.

Van de zes coronapatiënten in het AZ Jan Portaels, liggen er twee op de dienst Intensieve Zorgen. Vijf anderen bevinden zich op de zogenaamde ‘tranfsereenheid’, waar ze wachten op de resultaten van de test. De situatie verandert er dus constant.

“Er is nog altijd geen reden tot paniek,” zegt viroloog Steven Van Gucht in een persconferentie. De meeste besmette patiënten zouden een milde vorm van het coronavirus ontwikkelen. Ook kunnen de ziekenhuizen de toestroom aan nieuwe patiënten nog altijd aan.

Mondmaskers
Vannacht zijn in ons land vijf miljoen mondmaskers aangekomen. Die werden door de Civiele Bescherming van de luchthaven van Luik-Bierset overgebracht naar een militaire kazerne in Peutie bij Vilvoorde. Daar worden de mondmaskers in kleinere hoeveelheden verpakt om vervolgens bezorgd te worden aan ziekenhuizen en hulpverleners.