fiets_2.jpg

Nieuwe fietspaden in Dilbeek, Ternat, Roosdaal en Affligem

zon 28 jun 2015

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt bijna anderhalf miljoen euro vrij om nieuwe fietspaden aan te leggen. Een derde van dat bedrag gaat naar de provincie Vlaams-Brabant en dient onder andere voor infrastructuurprojecten in Dilbeek, Ternat, Roosdaal en Affligem.

Vlamingen verleiden om auto te laten staan
"Ik blijf investeren in goede infrastructuur, zodat de Vlamingen vlot en veilig kunnen fietsen”, verantwoordt minister Weyts de forse investering in tijden van besparingen. Weyts wil de Vlamingen naar eigen zeggen verleiden om de auto wat vaker aan de kant te laten staan: “Met nieuwe fietspaden maken we het alternatief voor de auto vlotter en veiliger."
 
In totaal maakt Weyts 1.473.562,23 euro vrij om nieuwe fietspaden aan te leggen langs gemeentewegen in Vlaanderen. Het grootste del van de koek gaat naar Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. In onze provincie gaat het concreet om 448.457,45 euro voor zes nieuwe insfrastructuurprojecten. Vier daarvan liggen in Halle-Vilvoorde.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"32126","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"195","width":"610"}}]]
 
 
Fietsgebruik bij woon-werkverkeer omhoog
Minister Weyts hoopt dat meer en betere fietsinfrastructuur ook meer fietsers kan lokken. “Ook bij het woon-werkverkeer wil ik het fietsgebruik naar omhoog. Elke fietsende pendelaar is een auto minder in de file”, besluit Weyts. “De fiets is beter voor mens, milieu en economie.”