kindergemeenteraadbeersel2.jpg

Nieuwe kindergemeenteraad in Beersel

vrij 16 jan 2015
Beersel heeft een nieuwe kindergemeenteraad. Elk van de negen basisscholen in de gemeente heeft drie raadsleden afgevaardigd. Louise Stadsbader is de kersverse kinderburgemeester.
 

De installatie van de nieuwe gemeenteraad in Beersel is elk jaar opnieuw een spannend moment voor de leerlingen. UIt de 27 kinderraadsleden die de negen basisscholen hadden afgevaardigd, werden er gisteravond 8 kinderschepenen en één kinderburgemeester gekozen. De burgemeestersjerp is dit jaar voor Louise Stadsbader van Sint-Victor Dworp. Zij wordt in het kinderschepencollege bijgestaan door een opvallend vrouwelijk team. Zes van de acht kinderschepenen zijn meisjes. 
 
De kindergemeenteraad is in Beersel meer dan een symbolisch initiatief. De gemeente wil zich immers profileren als kind- en jeugdvriendelijke gemeente en daarom zijn de stem, meningen, ideeën en adviezen van kinderen belangrijk. Met de kindergemeenteraad heeft het volwassen bestuur een ideaal klankbord voor alle maatregelen die betrekking hebben op de jeugd.

Dat het bestuur ook echt luistert naar de kinderen, bewijzen een aantal realisaties in de voorbije jaren. De Olympische dagen aan het begin van het schooljaar zijn ondertussen een klassieker geworden. Het vorig werkjaar stuurde de gemeente op aangeven van de kindergemeenteraad ook alle vijfdeklassers naar Diksmuide. Daar stonden in teken van vredeseducatie het vernieuwde Ijzertorenmuseum en de dodengang op het programma. Het werd een pakkende, maar gesmaakte dag voor iedereen!