file_halle.jpg

Nieuwe verkeerscirculatie in Halle

zat 18 apr 2015

Door de werkzaamheden in de Basiliekstraat geldt er vanaf maandag een nieuwe verkeerscirculatie in de binnenstad. 

Zo wordt op het J. Possozplein en de Slingerweg eenrichtingsverkeer ingevoerd. Het verkeer kan door in de richting van de Willamekaai. De Leide wordt aan de rotonde (ter hoogte van parking Bres-Leide) afgesloten voor het verkeer. Wie het Vondel of het Possozplein wil bereiken moet omrijden via de Willamekaai en de Dijkstraat (beter bekend als de vroegere waggelbrug) die uitzonderlijk zal opengesteld worden voor het autoverkeer. Het spreekt voor zich dat deze ingreep extra verkeershinder met zich zal meebrengen. 

De aannemer zal eerstdaags een bijkomende toegang maken tot de parking van sporthal ‘De Bres’ zodat die bereikbaar blijft vanaf de Slingerweg. Op dat ogenblik zal het verkeer op de Slingerweg opnieuw in twee richtingen kunnen rijden tussen de Willamekaai en deze nieuwe inrit van de parking.

Op het Possozplein zullen vanaf 20 april door de nutsmaatschappijen kabels en leidingen verplaatst worden. Ter hoogte van het rusthuis Sint- Augustinus zal ook een archeologisch onderzoek gevoerd worden. Gedurende deze week zal er nog parkeermogelijkheid zijn op parking Leide en de drie grote parkings op het Possozplein. Vanaf 27 april 2015 start de aannemer met de aanleg van het bufferbekken op de parking Leide. Vanaf dan zal deze volledig afgesloten worden.