nmbs_vertragingen.jpg

NMBS spoort opnieuw volgens boekje na treinongeval Linkebeek

din 4 nov 2014

Het treinongeval in Linkebeek heeft gisteravond de volledige dienstregeling bij de NMBS in de war gestuurd.  Op bepaalde lijnen waren er vertragingen van 30 tot 60 minuten.  Maar vanmorgen zouden de problemen in principe van de baan moeten zijn.

Bij het ongeval in Linkebeek, waarbij een werktrein met een passagierstrein met elkaar botsten, vielen 16 gewonden.  Onderzoek moet nu uitwijzen wat het ongeval veroorzaakt heeft.

Door het ongeval waren er heel wat problemen op de lijn Brussel-Charleroi.  Maar ook het treinverkeer richting Antwerpen had af te rekenen met ernstige vertragingen of afgeschafte treinen.  Tussen Brussel-Zuid en Eigenbrakel werden er bussen ingelegd.  Reizigers tussen Brussel en Linkebeek moesten gebruik maken van de diensten van de MIVB.  Maar ook op andere lijnen veroorzaakte het treinongeval vertragingen.

Intussen werden de treinen geëvacueerd naar het station van Schaarbeek en zijn de beide sporen in Linkebeek opnieuw bruikbaar.  In principe zou het treinverkeer deze ochtend opnieuw volgens het boekje sporen.  De NMBS vermeldt voorlopig ook geen vertragingen op zijn website.