Ook koppel uit Affligem vast in hotel Tenerife

don 27 feb 2020

Begga De Witte (60) en haar man Michel De Pauw (63) verblijven sinds vorige week vrijdag in een hotel op Tenerife. Een Italiaanse man die er vorige week ook verbleef, ligt momenteel in het ziekenhuis, omdat hij besmet is met het COVID19 of de nieuwe variant op het coronavirus. Sinds dat nieuws bekend raakte, is het hotel in lockdown en mag niemand het domein verlaten. “De spanning stijgt,” aldus Begga en Michel. 

De Belgen in het bewuste hotel in Tenerife krijgen weinig informatie over wat er gaande is. “We moeten de eetzaal betreden met een mondmasker,” vertellen Begga en Michel. “Toch mogen we nog altijd buiten rondlopen, zwemmen wordt echter afgeraden.” Het eten dat ze voorgeschoteld krijgen, is veel eenvoudiger dan voor het hotel in lockdown ging. Ook de medicatie die het koppel dagelijks inneemt is op. “We moeten dan uren aanschuiven om één pilletje te krijgen. Mijn vrouw neemt normaal gezien vijf pillen per dag, ze kreeg er de voorbije 24 uur slechts twee,” legt Michel uit.

Dokters in mobiele post
De lichaamstemperatuur van de toeristen wordt dagelijks gecontroleerd. “Dat moeten we twee keer per dag zelf doen. Indien we meer dan 37 graden koorts hebben, moeten we ons aanbieden bij de dokter,” gaat het koppel voort. Zo’n tien dokters staan in een mobiele post voor het hotel klaar om eventuele patiënten te begeleiden.

Het koppel uit Affligem moet samen met de andere Belgische toeristen minstens tot 10 maart in het hotel blijven. “Hopelijk mogen we daarna naar huis, want mocht er een nieuw geval van coronavirus opduiken, zal die datum wellicht uitgesteld worden. Dan zullen de spanningen niet meer te houden zijn,” denken ze.