complex_woluwelaan.jpg

Op- en afrittencomplex aan Woluwelaan eindelijk klaar

10 maanden geleden

In de nacht van donderdag op vrijdag wordt het nieuwe afrittencomplex aan de Woluwelaan van de Ring rond Brussel opengesteld voor het verkeer. Automobilisten zullen dan veel vlotter kunnen wisselen tussen de Ring en De Woluwelaan. Met de opening van het af- en oprittencomplex is een belangrijk deel afgewerkt van de totale herinrichting van de Woluwelaan.

Bijna drie jaar al wordt er al gewerkt aan de Woluwelaan. Met de herinrichting van het op- en afrittencomplex is een belangrijke fase klaar. Begin 2021 werd de afrit aan de Woluwelaan afgesloten, waardoor je al enkele jaren via de E19 moet omrijden. “Waar je vroeger enkel een verbinding had van de binnenring naar de Woluwelaan, is er nu ook een vlotte verbinding met de buitenring dankzij het nieuwe op- en afrittencomplex", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters. "De fietsers gaan er ook op vooruit met veilige, comfortabele fietspaden. En, niet te vergeten: de Ringtrambus heeft er weer twee kilometer vrije bedding bij."

Ter hoogte van de nieuwe op- en afritten komt er een gelijkgronds kruispunt met verkeerslichten voor een vlotte wissel tussen de Woluwelaan, de Ring rond Brussel en de E19. Het doorgaande verkeer dan weer gebruik van een 600 meter lange tunnel om richting Vilvoorde te rijden. "Het nieuwe op- en afrittencomplex zal op termijn tevens de dorpskern van Diegem ontlasten van het doorgaand verkeer van en naar de Ring. Hiermee wordt Diegem op vlak van autoverkeer rustiger, veiliger en aangenamer", zegt een tevreden burgemeester Jean-Pierre De Groef.

De komende jaren zijn er nog verbeteringen gepland op de Woluwelaan. Vanaf eind juli trekt de Werkvennootschap de vrije bedding van de Ringtrambus door, van aan het kruispunt met de Haachtsesteenweg tot aan de verbinding met de ring in Diegem. Half 2024 start het Agentschap Wegen en Verkeer met deelprojecten 3 en 4 van de herinrichting van de Woluwelaan: de herinrichting van het kruispunt van de Haachtsesteenweg en de herinrichting van het kruispunt van de Kerklaan. Die twee kruispunten worden overzichtelijker en veiliger.