Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw captatieverbod in Vlaams-Brabant

Opnieuw captatieverbod in Vlaams-Brabant

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte verlengt het captatieverbod  op ecologisch kwetsbare waterlopen en hij roept ook op om spaarzaam te zijn met drinkwater. De maatregelen zijn een gevolg van de hoge temperaturen.

Als gevolg van de aanhoudende droogte van het voorjaar vaardigde provinciegouverneur De Witte op 21 mei een captatieverbod uit voor een aantal waterlopen in onze regio. Het verbod werd op 29 mei zelfs nog uitgebreid. Dankzij de regen van de voorbije weken is het peil in onze waterlopen echter weer wat gestegen en daarom worden de strenge maatregelen van 29 mei opgeschort en is de regelgeving van 21 mei opnieuw van kracht, dat betekent dat het captatieverbod alleen geldt voor ecologisch kwetsbare waterlopen.

De versoepeling is van korte duur en ze geldt maar tot en met zaterdag 27 juni, nadien wordt het captatieverbod als gevolg van het hete weer weer strenger. Omdat het waterverbruik door de hoge temperaturen zal stijgen, roept de provinciegouverneur op om spaarzaam te zijn met drinkwater.