Park Het Zeen in Zaventem wordt heringericht

maa 26 jan 2015

Zaventem gaat het natuurdomein Het Zeen herinrichten. Daarbij zal de Kleine Maalbeek en de Vuilbeek opnieuw opengelegd worden. Ook zal de beek in een deel van haar oude bedding worden teruggebracht. 

Zaventem voert al langer gesprekken met de Vlaamse Landmaatschappij over het herinrichtingproject aan het Zeen. “Intussen zijn de plannen vrij concreet geworden”, dat zegt schepen Erik Rennen.

Zo zullen de Klein Maelbeek en de Vuilbeek grotendeels opnieuw een open beek worden. Daarbij wordt de oude loop opnieuw uitgegraven en zal ook de toestroom van de vijvers van het kasteel Ter Meeren in Sterrebeek worden hersteld. Daardoor kan er opnieuw zuiver bronwater in de beek stromen. 3Bij deze herinrichting wordt ook een nieuwe groene zone gecreëerd met aandacht voor biodiversiteit", verduidelijkt Rennen.

Voorts zullen er natuurlijke speelelementen voor kinderen geplaatst worden en ook heel wat sportelementen. Op het terrein komt onder meer een Finse piste van 1300 meter en mogelijk ook een petanqueterrein en een fit-O-Meter. Tot slot worden er wandelpaden voorzien om alle functies op een aangename manier met elkaar te verbinden.