druivenstreekpolitie_8.jpg

Politie Pajottenland pleit voor meer samenwerking

din 28 jan 2020

De politiezone Pajottenland pleit voor meer samenwerking met omliggende politiezones. Dat heeft waarnemend korpschef Philippe Annys gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de zone. Er worden gesprekken opgestart die mogelijk leiden tot een nieuwe politieassociatie tussen de zones Pajottenland, Zennevallei en Rode.

Verschillende politiezones werken in onze regio al samen in associaties. In associatie PACE werken de zones Dilbeek, AMOW en TARL al bijna vijf jaar samen. Zij hielden afgelopen weekend nog een gezamenlijke, grote verkeersactie. Sinds dit jaar werken de politiezones Grimbergen, KASTZE, KLM, WOKRA, VIMA en Zaventem ook samen in de associatie NORA. De politie in het Pajottenland zoekt ook naar zo'n soortgelijke samenwerking. Het start daarom gesprekken op met de poltiezones Zennevallei en Rode. 

"We willen een professionele samenwerking op poten zetten. We hadden er ook graag de zone Druivenstreek bij gekregen. Maar dat is geografisch voor hen minder evident”, zegt waarnemend zonechef commissaris Philippe Annys aan Persinfo. “We leggen ook de eerste contacten met de politiezones van Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Waals-Brabant. Die vallen dan wel buiten ons gerechtelijk arrondissement, maar op operationeel vlak en op het gebied van informatie-uitwisseling moeten we aandacht voor hen hebben.”