lennik_2.jpg

Politie vat daders geval van agressie via camerabeelden

woe 17 jul 2019

In Lennik heeft de Politiezone Pajottenland de daders van een zwaar geval van agressie op het marktplein kunnen identificeren aan de hand van camerabeelden en intens politiewerk. Het gaat om 4 jonge daders uit Roosdaal en Lennik, van wie er 2 minderjarig zijn. De 4 werden weer vrijgelaten onder voorwaarden.

Op zaterdagavond 6 juli werd een man zonder aanwijsbare reden aangevallen door 4 daders op de Markt in Lennik. Het slachtoffer hield er een gebroken been en een gebroken rib aan over. Aan de hand van camerabeelden en getuigenverhoor konden de daders, allemaal afkomstig uit Lennik en Roosdaal, snel worden geïdentificeerd. 

De 2 meerderjarigen werden door de onderzoeksrechter na verhoor alweer vrijgelaten, zij het onder strenge voorwaarden. Volgens Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde zijn de camerabeelden heel belastend voor het kwartet en is het wel zo goed als zeker dat ze zich moeten verantwoorden voor de rechtbank. Ook de 2 minderjarigen zijn vrij onder voorwaarden, het jeugdparket beslist wat er met hen moet gebeuren. "Vermoedelijk zullen zij herstelbemiddeling krijgen. Dat zij voor een jeugdrechter moeten komen, is niet zeker", zegt Lievens.

Burgemeester De Knop is tevreden met het resultaat, mogelijk komen er nog meer camera's in Lennik. "Ik ben opgetogen over de manier waarop het onderzoek gevoerd is. Ook de camera's hebben hun nut nogmaals bewezen. We willen het systeem dan ook uitbreiden naar andere plaatsen in Lennik. We dulden geen enkele vorm van criminaliteit of overlast en zullen daartegen krachtdadig optreden".

Niet onbelangrijk: de camera doet het werk niet alleen. De politiezone Pajottenland laat weten dat ze niet minder dan 154 onderzoekuren heeft gepresteerd om deze zaak van zinloos geweld op te lossen.