Radio 2 Vlaams-Brabant voert actie tegen besparingsvoorstel VRT

din 8 sep 2015

Radio 2 Vlaams-Brabant en Antwerpen hebben vanmiddag enkele regionale nieuwsuitzendingen geschrapt uit protest tegen het besparingsvoorstel van de VRT-directie.

Volgens dat voorstel sluiten de radiohuizen in Kortrijk, Hasselt en Antwerpen. De vestigingen in Leuven en Gent zouden blijven. Ook wil de VRT de regionale uitzendingen ’s morgens vervangen door een nationaal programma. Een tijdje geleden werd ook al het regionale programma Avondpost geschrapt. Dus enkel het regionale middagprogramma zou na de besparingen overeind blijven.

De maatregelen maken deel uit van het herstructureringsplan dat de openbare omroep tegen 2020 opnieuw financieel gezond moet maken. Daarbij zouden 286 jobs verdwijnen. Dat is 1 op 7 banen. Het plan van de directie wordt overmorgen voorgelegd aan de Raad van Bestuur.

Bij heel wat personeelsleden heerst er grote onduidelijkheid. Uit protest werden vanmiddag enkele nieuwsuitzendingen bij radio 2 Vlaams-Brabant en Antwerpen geschrapt. De socialistische overheidsvakbond overweegt om ook morgen actie te voeren.