zonverduistering.jpg

Scholen genieten van bewolkte eclips

vrij 20 maa 2015

Even leek alles letterlijk de mist in te gaan. Maar uiteindelijk kon je in onze regio toch op heel wat plaatsen genieten van de zonsverduistering. 

De zon heeft het gehaald van mist en bewolking. Het was bang afwachten maar in het MIRA hebben ze kunnen genieten van de eclips. Een zeldzaam natuurfenomeen waarbij zon, maan en aarde op één rechte lijn staan.

“Het was wel een beetje frustrerend. Al onze telescopen zijn voorzien van zonnefilters maar met die wolken ervoor wordt de combinatie net te donker. Zonder filter is het dan weer te riskant”, aldus Philippe Mollet van de Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen

Ook heel wat scholen hadden het lessenrooster aangepast aan de zonsverduistering. Onder meer in Regina Caeli in Dilbeek trokken de leerlingen gewapend met een eclipsbrilletje de speelplaats om te genieten van de zonsverduistering. 

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"27587","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"322","width":"610"}}]]

Wie het allemaal gemist heeft moet wachten tot 2026. Dan vindt immers de volgende gedeeltelijke zonsverduistering plaats.