nexans_buizingen.png

Silo valt op vrachtwagen in Buizingen: chauffeur overleeft klap niet

din 6 jul 2021

Bij kabelproducent Nexans in Buizingen, bij Halle, is vanochtend een 51-jarige vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen. Een silo viel er om een nog onduidelijke reden op een vrachtwagen. Het Arbeidsauditoraat onderzoekt het fatale werkongeval.

Het incident vond vanochtend rond 9u30 plaats achteraan het bedrijventerrein langs de Alsembergsesteenweg. Om een nog onduidelijke reden stortte een silo gevuld met krijt in en belandde tegen een vrachtwagen die naast de silo geparkeerd stond. Door de klap kantelde de vrachtwagen. Omstaanders probeerden meteen hulp te bieden, maar konden de vrachtwagenchauffeur niet vinden. Hulpdiensten troffen niet veel later het levenloze lichaam van de man. Hij raakte bedolven onder de silo en vrachtwagen en overleed ter plaatse.

Het slachtoffer is een 51-jarige man die voor een buitenlandse firma werkt. Het Arbeidsauditoraat onderzoekt wat er precies is foutgelopen. Er wordt gekeken of hevige rukwinden het tragisch ongeval de silo liet instorten, maar er wordt ook niet uitgesloten dat er technisch iets fout liep tijdens het laden en lossen.