bende2.png

Speurders in Bende van Nijvel-onderzoek zoeken identiteit van deze man

din 16 jun 2020

In het onderzoek naar de Bende van Nijvel zijn de speurders op zoek naar de identiteit van deze man. Dat meldt de federale politie in een opsporingsbericht.

De man staat afgebeeld met een geweer met dubbele functie (pompactie/semi-automatisch) van het Italiaanse merk Franchi SPAS 12. Het gaat om een zeldzaam wapen waarvan eind jaren '90 werd een soortgelijk exemplaar opgevist werd uit het kanaal in Vilvoorde. Hetzelfde wapentype werd mogelijk ook gebruikt bij de overval in Aalst.

De foto werd in 1986 al aan speurders bezorgd door een man die zei dat het een belangrijk element was voor het onderzoek, maar tot een doorbraak leidde dat toen niet. Nu wordt voor het eerst de foto publiek gemaakt. Herkent u deze man, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/30300 of vanuit het buitenland 00 32 2 554.44.88. Discretie wordt verzekerd.

De Bende van Nijvel zaaide in de jaren '80 terreur in ons land, vooral door grootwarenhuizen te overvallen. Tussen 1982 en 1985 vermoordde de bende in onze regio acht mensen: vijf bij de overval op de Delhaize in Overijse, één bij de overval op de Colruyt in Halle, één bij de overval op de Delhaize in Beersel en één bij de overval op restaurant Auberge du Chevalier, ook in Beersel.