21061_delhaize.jpg

Spontane actie bij Delhaize in Zellik

woe 8 okt 2014

Een deel van het personeel van het Delhaize-distributiecentrum in Zellik heeft gisteren spontaan het werk neergelegd.  Ze pikken het niet dat ze jaarlijks zo’n 1400 euro bruto moeten inleveren.  Wellicht volgen er nog meer acties.  

Tijdens verschillende personeelsvergaderingen vorige week werd duidelijk hoe de grootwarenhuisketen Delhaize wil besparen in de winkels en bij de distributiecentra in Zellik en Ninove.  Het personeel dat mag blijven moet in ieder geval fors inleveren.  Delhaize wil in ons land immers jaarlijks zo’n 12,5 miljoen besparen op de lonen. 

Voor het personeel is dit onaanvaardbaar.  “Door deze besparing zou een arbeider bruto jaarlijks zo’n 1400 euro moeten inleveren”, zegt Veerle Verleyen van de christelijke vakbond.

Intussen groeit de zenuwachtigheid bij het personeel.  In het distributiecentrum van Zellik legden zo’n 50 arbeiders  gisteren spontaan het werk neer.  Ook vorige week waren er al werkonderbrekingen en wellicht volgen er nog meer acties.

Vandaag zitten directie en vakbonden opnieuw rond de tafel.  “Maar als de directie vasthoudt aan deze besparingsplannen is een staking onafwendbaar”, aldus Verleyen.