Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Stash pakt uit met nieuw album: 'beter dan wat we ooit maakten'

Stash pakt uit met nieuw album: 'beter dan wat we ooit maakten'

Popgroep Stash met frontman Gunther Verspecht uit Merchtem is terug van weggeweest. Vijftien jaar na hun grote hit Sadness heeft de groep een nieuw album klaar: Wolfman. Voor Gunther Verspecht zelf is het een nieuwe muzikale start, want hij dook tien jaar lang geen enkele studio in.

De nieuwe plaat van Stash was er bijna nooit gekomen. Tien jaar geleden hing frontman Gunther Verspecht, die toen nog in Opwijk woonde, zijn gitaar aan de wilgen, hij had het gehad met de mallemolen. Tot zijn vader een par jaar geleden overleed. “Ik hoorde van vrienden van mijn vader dat hij zo fier op mij was en het erg vond dat ik geen muziek meer maakte,” vertelt Verspecht. “Toen ik dat hoorde wou ik als een soort van eerbetoon aan hem opnieuw een plaat maken.”

Sadness, de eerste single van Stash vijftien jaar geleden, werd meteen een monsterhit. “Wanneer ik dat nummer akoestisch speel op gitaar blijf ik het een mooie song vinden,” aldus Verspecht. Toch is de nieuwe plaat Wolfman volgens hem beter dan wat Stash vroeger maakte. “Het is de eerste keer dat ik een album heb gemaakt waar ik helemaal achter sta. Van mijn vorige platen ben ik nooit helemaal tevreden geweest,” zegt hij.

Het nieuwe album Wolfman komt volgende week uit. Op 8 november wordt de plaat met een concert voorgesteld in De Muze in Meise.