alsembergsesteenweg_01.jpg

Steenweg naar Halle in Beersel vanaf maandag dicht

zat 7 feb 2015

Maandag starten de herstellingswerkzaamheden aan de Steenweg naar Halle in Beersel ter hoogte van garage Lebeau. De steenweg is verzakt en wordt volledig afgesloten. Hoe lang het zal duren om de klus te klaren, is nog niet duidelijk.

Einddatum werken onbekend

Ter hoogte van garage Lebeau gaapt al een tijd een groot gat in de Steenweg op Halle. “De verzakking is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door een oude waterafvoerbuis die dwars onder de weg loopt”, zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer. Een expert moet eerst de schade opmeten. Daar kunnen we nu nog niet zeggen hoe lang de werkzaamheden zullen duren en hoe lang de omleiding in voege zal blijven.”

Lange omleiding richting Halle

Auto’s en lichte vrachtwagens die van Halle naar Alsemberg moeten worden omgeleid via de J.B Woutersstraat, de Grootbosstraat, Gentsberg en de Brusselsesteenweg. Het verkeer van Alsemberg naar Halle moet via de Brusselsesteenweg, Gentsberg, Sanatoriumstraat en Lotse steenweg. Die omleiding is dus een pak langer, omdat de Grootbosstraat niet geschikt is voor tweerichtingsverkeer.