farmacentrum.jpg

Swissport opent nieuw farmacentrum op Brucargo

woe 23 okt 2019

Vandaag heeft Swissport zijn nieuwe farmacentrum geopend op Brucargo. De bagageafhandelaar heeft dat speciaal gebouwd om farmaceutische producten, een sector waar België sterk staat, te vervoeren. Het centrum maakt deel uit van het logistieke centrum op Brucargo dat Swissport tegen 2021 renoveert en uitbreidt.

Het farmacentrum is uitgerust met allerlei technologieën om farmaceutische producten te vervoeren en wordt vier keer zo groot als het huidige centrum. Het krijgt acht speciale laadkades en wordt één van de meest geavanceerde centra in zijn soort ter wereld.

“Het is fantastisch dat we in deze ultramoderne faciliteit onze klanten optimaal kunnen ondersteunen bij het vervoeren van hun meest gevoelige producten”, zegt Luzius Wirth, Executive Vice President Europe, Middle East & Africa bij Swissport International. “Het farmacentrum zal een sleutelrol spelen in ons groeiend wereldwijde netwerk van temperatuurgecontroleerde magazijnen.”

Het farmacentrum is het eerste afgewerkte deel van het logistiek centrum dat Swissport tegen 2021 op Brucargo renoveert en uitbreidt. Dat bestaat verder uit een loods van 25.000 vierkante meter, een vier verdiepingen tellend kantoorgebouw en kade waar bijna 50 vrachtwagens tegelijkertijd kunnen geladen worden.

De investering van in totaal 11 miljoen euro is ook een goede zaak voor de werkzekerheid. Swissport heeft namelijk een contract van 20 jaar afgesloten met Brussels Airport om het gebouw op Brucargo te leasen.