politievima1.jpg

Tien extra agenten voor de politiezone VIMA

don 22 jan 2015

De politie van de zone Vilvoorde-Machelen gaat 10 extra agenten aanwerven. Merkwaardig want 3 maanden geleden werd nog aangekondigd dat het budget voor de zone VIMA dit jaar met 600.000 euro zou verminderd worden.  

Eind vorig jaar kibbelden meerderheid en minderheid nog over de vermindering van de werkingsmiddelen voor de politie met 600.000 euro. (zie reportage : ‘Onenigheid over dotatie Vilvoordse politie) Volgens oppositieraadslid Van Hende was dit niet verantwoord in een stad met flink wat veiligheidsproblemen. Maar volgens burgemeester Bonte ging het niet meteen om een besparing, wel om een jaarlijks overschot. Dat komt omdat het personeelskader maar niet ingevuld geraakt.

Maar het ziet er naar uit dat Vilvoorde terugkomt op die beslissing. Het politiecollege heeft immers beslist om 10 extra agenten  aan te werven. Die aanwervingen zijn noodzakelijk om de criminaliteit de baas te blijven. Ook heeft de politie de handen vol met het opvolgen van geradicaliseerde jongeren. “Als ik zie hoeveel mensen er vandaag ingezet worden op dat dossier dan is het begrijpelijk dat daar andere dingen moeten voor wijken. Maar wij zijn nog altijd een politiezone en een stad waar ook een behoorlijke criminaliteitsgraad. En daar moeten we ook iets aan doen. Daarvoor hebben we ook extra mensen nodig”, verduidelijkt korpschef Frits Coenen.