urbanus.jpg

Urbanus betichte in schijnproces

woe 15 apr 2015

Op 25 april moet Urbanus uit Tollembeek zich verantwoorden voor de Brugse rechtbank. Niet omdat hij iets heeft mispeuterd, maar omdat hij er optreedt in een schijnproces tijdens de opendeurdag van de rechtbank. Dat is te lezen in Het Laatste nieuws.

 

 

De Brugse rechtbank houdt 25 april een opendeurdag om het grote publiek kennis te laten maken met de werking van het gerecht. Er zijn rondleidingen en infostandjes, maar ook schijnprocessen. Aan die schijnprocessen nemen echte rechters, procureurs, deurwachters en griffiers deel, alleen de slachtoffers en de betichten worden vertolkt door acteurs. Eén van hen is dus Urbanus, die zich tot tweemaal toe zal moeten verantwoorden in schijnstrafzaken. 

Urbanus speelt niet zichzelf, maar wel Sinterklaas, die tijdens een horecabeurs een snoepstandje in elkaar sloeg, de standhouder aanviel en het daarna op een lopen zette. Urbanus kreeg de vraag van de hoofdgriffier en ging er graag op in. Elke millimeter die justitie verder uit haar ivoren toren treedt, is een stap vooruit.', aldus Urbanus. 'Vroeger heb ik bovendien ook al opgetreden in gevangenissen. Ik zal daar als beschuldigde zitten en natuurlijk hier en daar een flauwe mop vertellen. Maar de boel in het belachelijke trekken, is zeker niet de bedoeling.'