Kunstenaar Koenraad Tinel is 90 jaar

Koenaard Tinel viert 90ste verjaardag met nieuw kunstwerk: "Boodschap van hoop voor Europa"

maa 1 apr

Kunstenaar Koenraad Tinel uit Vollezele werd op Pasen 90 jaar. Een mooie aanleiding voor een nieuw kunstwerk, want Tinel blijft zijn boodschap van hoop verspreiden. “De ontvoering van Europa” is een levensgroot beeldhouwwerk dat gisteren is onthuld in het voormalige Hof te Mergelingen in Oplombeek.

Meer dan 25 jaar woonde en werkte Koenraad Tinel in Vollezele. Een paar jaar geleden werd hij zelfs ereburger van Galmaarden. Hij werkte in zijn carrière al samen met tal van andere kunstenaars en wordt internationaal hoog in het vaandel gedragen. Ook op z’n 90ste blijft de beeldhouwer, grafisch kunstenaar, schrijver en dichter actief. Meer dan ooit is zijn boodschap nodig, klinkt het. Zo werkt Tinel vaak rond oerverhalen van de mens, maar ook het oorlogsverleden rond Wereldoorlog II en hoop voor de toekomst van Europa staan centraal in zijn werken. Tinel groeide op in een familie van muzikanten die collaboreerden met de Duitsers.

Kunstwerk De ontvoering van Europa van Koenraad Tinel

Zijn nieuwe werk” De Ontvoering van Europa” moet meer dan ooit een boodschap van hoop brengen. Het huzarenstuk werd gisteren onthuld in het voormalige Hof Te Mergelingen, waar nu een b&b gevestigd is. Het gaat om een beeltenis van een zwemmende stier met prinses Europa als ruiter van het dier. Het werk symboliseert een Europa dat vooruit kijkt en hoop heeft voor de toekomst. Meer over de 90ste verjaardag van Tinel en zijn nieuwe kunstwerk, zie je in ons nieuws.