Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Vanaf maandag hinder op spoorlijnen vanuit Denderleeuw en Dendermonde naar Brussel

Vanaf maandag hinder op spoorlijnen vanuit Denderleeuw en Dendermonde naar Brussel

Maandag beginnen de werkzaamheden aan de seininrichting van Brussel-Zuid. Tot 12 november zal het treinverkeer van en naar de hoofdstad ernstig verstoord zijn. Zo worden elke werkdag twaalf piekuurtreinen afgeschaft. Van 35 andere piekuurtreinen wordt het traject dan weer aangepast.

 

Vanaf nu maandag 14 oktober vernieuwt Infrabel een groot aantal seinen en wissels in het station Brussel-Zuid. Daardoor zal de capaciteit van de hele Brusselse noord-zuidverbinding een maand lang beperkt zijn. Tijdens de piekuren zullen niet alle treinen door de verbinding kunnen worden gestuurd. Concreet worden vanaf maandag 47 piekuurtreinen afgeschaft of omgeleid.

Treinreizigers in onze regio zullen vooral hinder ondervinden op twee lijnen tussen Denderleeuw en Brussel en op één lijn tussen Dendermonde en Brussel. Voor de treinen die buiten de piekuren rijden, verandert er niets. De NMBS verwacht geen al te grote chaos en zal elke werkdag tweehonderd medewerkers extra inzetten om de reizigers te informeren.

Wie tussen 14 oktober en 12 november de trein wil nemen, raadpleegt best de website van de NMBS.